ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. σπαγγέτι
- 200γρ. λάχανο kale
- 75γρ. βούτυρο Lurpak®
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 75γρ. καρύδια, κομμένα σε μέτριο μέγεθος
- 4 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
- 100γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο σε πολύ μικρά κομμάτια & επιπλέον
- 100γρ. για το σερβίρισμα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήστε το νερό με λίγο αλάτι, να πάρει βράση σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα και βράστε τα ζυμαρικά για 9 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα φύλλα από το λάχανο kale σε ένα μέτριο μέγεθος. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και ανακατέψτε τα με την παρμεζάνα.
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτοντας τα καρύδια και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Προσθέστε το λάχανο kale και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με αρκετό πιπέρι. Σβήστε τη φωτιά και κρατήστε το μείγμα ζεστό.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και βάλτε τα ξανά στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα από το λάχανο και τα αυγά, ανακατεύοντας αργά τη σως με τα ζυμαρικά. Καρυκεύστε κατά προτίμηση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Ποτέ μην αφήνετε το βούτυρο ή το σκόρδο να ροδίσει (να καεί) στην κατσαρόλα επειδή θα γίνει πικρό το μείγμα.
- Μαγειρεύτε πάντα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό.