Ανακαλύψτε ποιός κάνει το καλύτερο cheesecake, ετοιμάζοντας μια απολαυστική συνταγή για cheesecake με φρούτα του δάσους.
Υλικά
Για τη βάση
- Μπισκότα τύπου digestive - 250 γρ.
- Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο - 100 γρ.
Για την κρέμα
- Arla® Φρέσκο τυρί κρέμα παγωμένο - 750 γρ.
- Ξύσμα λεμονιού απο 1 λεμόνι
- Της σούπας χυμός λεμονιού - 1 κ.σ.
- Ζάχαρη άχνη - 100 γρ.
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα απο βανίλια
- Arla® Κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη - 300 γρ.
Για το γαρνίρισμα
- Φρούτα του δάσους - 400 γρ.
Για το σερβίρισμα
- Φύλλα από μέντα
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.
- Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
Για το γαρνίρισμα
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό. Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε δυόσμο και σερβίρουμε.