Υλικά
Για τη βάση
- 75 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
- 75 γρ. μπισκότα τζίντζερ
- 90 γρ. βούτυρο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κ.γ. Allspice
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Για τη γέμιση
- 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
- 1 τενεκεδάκι, πουρέ κολοκύθας
- 150 γρ. ζάχαρη caster
- 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 1 στικ βανίλιας
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα και ο χυμός)
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. φρέσκια κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- Αποξηραμένα βερίκοκα
- 50 γρ. κολοκυθόσπορους
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Για τη βάση
Θρυμματίζουμε καλά τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 24 εκ. Πιέζουμε το μείγμα των μπισκότων στο κάτω μέρος του ταψιού μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή βάση. Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160°C.
Για τη γέμιση
Κόβουμε κατά μήκος το στικ βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια. Τα αναμειγνύουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη caster ώστε να χωρίσουμε τα σπόρια. Με ένα σύρμα, χτυπάμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα Arla®, μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέσα τα σπόρια της βανίλιας και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας με τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατεύουμε προσεκτικά την κολοκύθα με το μείγμα του κρεμώδους τυριού και περιχύνουμε το τελικό μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε παντού ίσα. Τυλίγουμε το εξωτερικό του ταψιού δυο φορές με αλουμινόχαρτο ώστε να καλύψουμε τη βάση και ακολούθως τραβάμε το αλουμινόχαρτο και πάνω από το ταψί. Τοποθετούμε το τυλιγμένο ταψί σε ένα πιο μεγάλο ταψί και προσθέτουμε μέσα καυτό νερό. Βεβαιωνόμαστε πως το νερό φτάνει μόνο μέχρι τη μέση. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά στους 160°C. Το εξωτερικό μέρος του cheesecake πρέπει να είναι σκληρό και ο εσωτερικός κύκλος σαν υφή πουτίγκας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη, χτυπάμε με ένα σύρμα την φρέσκια κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Την απλώνουμε πάνω στο cheesecake και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Καλύπτουμε το ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 3 ώρες - κατά προτίμηση όλο το βράδυ.
Για τη γαρνιτούρα
Ανακατεύουμε τους κολοκυθόσπορους με το μέλι και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 100°C ή μέχρι οι κολοκυθόσποροι να έχουν ροδίσει ελαφρώς. Διακοσμούμε το cheesecake με κολοκύθα με αποξηραμένα φρούτα και τους μελωμένους κολοκυθόσπορους.