Γιορτάστε την εορταστική περίοδο με έναν κορμό yule λευκής σοκολάτας, προσφέροντας μια απολαυστική πινελιά στο classicbûche de Noël. Διαθέτοντας τη διακριτική γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας σε συνδυασμό με μαρμελάδα κεράσι και μια λεία γέμιση τυριού κρέμα, αυτό το κέικ είναι ταυτόχρονα κομψό και νόστιμο. Το κρεμώδες λευκό γλάσο, διακοσμημένο με σπόρους ροδιού και λεπτές στόσεις σοκολάτας, το κάνει μια εντυπωσιακή προσθήκη στο τραπέζι σας.
Υλικά (12 μερίδες)
- Αυγά - 6
- Ζάχαρη - 200 g
- Αλεύρι - 100 g
- Άμυλο καλαμποκιού - 100 g
- Σκόνη κακάο - 3 κουταλιές της σούπας
- Μπέικιν πάουντερ - 1 κουταλάκι του γλυκού
Γέμιση
- Μαρμελάδα κεράσι - 200 g
- Διπλή κρέμα - 200 g
- Τυρί κρέμα - 100 g
- Λευκή σοκολάτα - 100 g
Γλάσο
- Τυρί κρέμα - 200 g
- Ζάχαρη άχνη - 200 g
Διακόσμηση
- Σπόροι ροδιού - 100 g
- Λευκή σοκολάτα - 25 g
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225°C.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει κρεμώδες.
- Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
- Ρίξτε προσεκτικά τη ζύμη στο ταψί. Απλώστε το ομοιόμορφα σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 7 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένα νέο κομμάτι λαδόκολλα στο τραπέζι και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
- Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, αφαιρούμε τη λαδόκολλα που ήταν στο φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση
- Χτυπάμε τη διπλή κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
- Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε καλά στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα του τυριού κρέμα.
Γλάσο
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.
Συναρμολόγηση
- Απλώστε τη μαρμελάδα κεράσι πάνω από το κέικ, αφήνοντας ένα περίγραμμα πλάτους 5 εκ. στη μία μακριά πλευρά.
- Απλώνουμε τη γέμιση με τον ίδιο τρόπο. Τυλίξτε το κέικ σε ρολό, τυλίγοντάς το σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το σε πολλά φύλλα λαδόκολλας και βάλτε το στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
- Αφού δέσει, ξετυλίξτε τα ρολά και κόψτε και τις δύο άκρες. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
- Διακοσμήστε τον κορμό με τρίμματα λευκής σοκολάτας και σπόρους ροδιού.