Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Κρεμα μοκα με κροκαν φουντουκιου και σαλτσα σοκολατας

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 2 ώρες

Μερίδες: 6-8 

 

Υλικά 

  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak® λιωμένο
  • 750 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla®
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος Arla®
  • 3 δόσεις espresso ristreto (60 ml)

Για την επικάλυψη

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος Arla®

Για το κροκάν

  • 200 γρ. φουντούκια
  • 150 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση 

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και τοποθετείτε μέσα τα φουντούκια και την ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς να λιώσει.

Όταν η ζάχαρη λιώσει, πάρει ένα σκούρο χρώμα και αναμειχθεί με τα φουντούκια απλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε να κρυώσει και τα ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε τα ατομικά στρογγυλά φορμάκια.

Χτυπάτε σε ένα μικρό μίξερ τα μπισκότα σοκολάτας μέχρι να γίνουν τρίμμα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο Lurpak® και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

Μοιράζετε το μείγμα στα ατομικά στρογγυλά φορμάκια πιέζοντας καλά με το κουτάλι ώστε να καλυφθεί καλά ο πάτος και τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κάνετε την κρέμα.

Σε μίξερ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα Arla® μαζί με την ζάχαρη άχνη και τον εσπρέσο και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος Arla® και συνεχίζετε το χτύπημα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την τοποθετείτε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε τα ατομικά φορμάκια.

Τοποθετείτε τα φορμάκια πάλι στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σε ένα μπεν μαρί τοποθετείτε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.

Αφήνετε την κουβερτούρα στην άκρη να κρυώσει αρκετά.

Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο αφαιρείτε τα φορμάκια και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα την κρέμα μόκας με 2 κουταλιές κρέμα σοκολάτας δίπλα και πασπαλίζετε με το κροκάν φουντουκιού.

Signature_black@2x.png