Μωβ νιόκι με πέστο

Φέρτε ένα ζωηρό μπολ γεμάτο γεύση με τη συνταγή μας για Νιόκι με Παντζάρι και σάλτσα Πέστο.

Συστατικά

4 μερίδες

Για τα νιόκι με παντζάρι
  • Παντζάρια, πλυμένα, καθαρισμένα, και κομμένα - 150g
  • Πατάτες με φλούδα, όπως Maris Piper ή King Edwards - 400g
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το αλεύρωμα - 150g
Για την πέστο
  • Ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
  • Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια - 1
  • Κατεψυγμένος αρακάς - 150g
  • Μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μαλακό Τυρί Κρέμα χωρίς Λακτόζη - 150g

Οδηγίες

Νιόκι
Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C/ανεμιστήρας 160°C/αέριο 4. Τυλίξτε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στο φούρνο. Τρυπήστε τις πατάτες με ένα πιρούνι και βάλτε τις στο φούρνο. Ψήστε τα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Αφαιρέστε το δέρμα από τα παντζάρια και τοποθετήστε τα σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολύ λείο μείγμα. Βάλτε το σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Κόψτε τις πατάτες στη μέση και βγάλτε το εσωτερικό της πατάτας, προσθέστε το στο μπολ με τα παντζάρια. Προσθέστε το αλεύρι, μια καλή πρέζα θαλασσινού αλατιού και πολτοποιήστε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

Βήμα 4

Αλευρώστε τον πάγκο εργασίας και χωρίστε τη ζύμη στη μέση. Με τα χέρια σας, ρολάρετε το μισό από τη ζύμη σε ένα μακρύ "λουκάνικο". Κόψτε το σε κομμάτια 2 εκ. και σχηματίστε μικρά "ντάμπλινγκ". Χαράξτε τα με την πίσω πλευρά ενός πιρουνιού. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετήστε όλα τα νιόκι σε έναν αλευρωμένο δίσκο και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

 

Σάλτσα Πέστο
Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον αρακά και τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεπαγώσει ο αρακάς και να αρχίσει να μαλακώνει.

Βήμα 2

Προσθέστε τα μυρωδικά και το Arla LactoFREE Μαλακό Τυρί Κρέμα και αλατοπιπερώστε καλά. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3

Χτυπήστε το μείγμα για να κάνετε μια χοντροκομμένη πέστο χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων.

Βήμα 4

Ρίξτε τα νιόκι στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Στραγγίστε και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε την πέστο και ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά.

Απολαύστε!