Γιορτινά Μπισκότα

Μπισκότα με τζίντζερ

Υλικά για 10 -11 μπισκότα

 

Για τα μπισκότα

  • 150ml καστανό σιρόπι
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη 
  • 200 γρ. Lurpak® βούτυρο
  • 150ml Αrla® κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ 
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
  • ½ κ.γ.  αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 650 γρ. αλεύρι σίτου

 

Για το γλάσο διακόσμησης

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. παστεριωμένα ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

Χρόνος ψησίματος: 5-7 λεπτά στους 200°C

 

Για τη ζύμη

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το σιρόπι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να βράσουν.
  2. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε καλά το μείγμα στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε καλά τη ζύμη και βάλτε την σε μια σακούλα, πιέστε την ελαφρά για να γίνει πιο λεπτή. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2½ ώρες.

 

Ζυμώστε και κόψτε

  1. Αφήστε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για ½ ώρα πριν τη χρήση.
  2. Ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίξτε τη ζύμη λεπτά. Κόψτε τα μπισκότα με μια φόρμα για μπισκότα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα και τοποθετήστε τα σε δίσκους με χαρτί ψησίματος.
  3. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν λίγο στον δίσκο για μερικά λεπτά και μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα – έτσι θα γίνουν πιο τραγανά.

 

Πως να τα διακοσμήσετε

  1. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το ασπράδι αυγού μέχρι να αφρατέψουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το γλάσο σε μια σακούλα για να το εφαρμόσετε ευκολότερα.
  2. Διακοσμήστε τα μπισκότα με γλάσο και ζαχαρωτά.