Πασχαλινό Cheesecake Χωρίς Ψήσιμο

Υποδεχτείτε την ουσία του Πάσχα με το εκλεπτυσμένο μας τσίζκεϊκ χωρίς ψήσιμο – έναν τέλειο συνδυασμό παραδοσιακών γεύσεων και γιορτινών διακοσμήσεων. Αυτό το γλυκό χωρίς ψήσιμο είναι η ιδανική επιλογή για το πασχαλινό σας τραπέζι, καθώς συνδυάζει τη γευστική τραγανότητα των φιστικιών Αιγίνης και των μπισκότων, τη βελούδινη υφή του τυριού κρέμα με άρωμα βανίλιας και μια δροσερή επικάλυψη λεμονιού. Οι ζωντανές διακοσμήσεις του με πασχαλινά αυγά, φιστίκια και βρώσιμα λουλούδια το μετατρέπουν σε ένα οπτικό θαύμα – μια απόλαυση όχι μόνο για τον ουρανίσκο αλλά και για τα μάτια.

 

Υλικά

Για τη βάση

  • Βούτυρο, λιωμένο - 150 γρ.
  • Μπισκότα τύπου digestive - 300 γρ.
  • Φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα - 50γρ.
  • Γιακάς για κέικ (πλάτος περίπου 8 cm)

 

Για τη γέμιση

  • Φύλλα ζελατίνης - 4
  • Λοβό βανίλιας (σπόροι) ή 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας - 1
  • Ζάχαρη - 125γρ.
  • Διπλή Κρέμα γάλακτος - 250ml
  • Ξύσμα λεμονιού χωρίς ψεκασμό - 1 κ.γ
  • Τυρί Κρέμα - 200γρ.
  • Creme fraiche - 250γρ.
  • Χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος - 2 κ.γ
  • Τυρόπηγμα λεμονιού - 200γρ.

 

Για τη διακόσμηση

  • Φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • Πασχαλινά αυγά Dragée ή άλλα γεμιστά πασχαλινά αυγά
  • Στελέχη λεμονόθυμου ή/και βρώσιμα άνθη

 

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα και τα φιστίκια Αιγίνης.
  2. Στρώνουμε ένα ταψί με ελατήριο (διάμετρος περίπου 22 εκ.) με χαρτί ψησίματος. Στρώνουμε τα πλαϊνά με έναν γιακά για κέικ.
  3. Απλώνουμε τη βάση του μπισκότου στη φόρμα με ελατήριο, πιέζοντάς τη σταθερά μεταξύ τους και περίπου 5 εκ. επάνω από τις πλευρές της φόρμας. Τοποθετούμε τη βάση σκεπασμένη στο ψυγείο.

 

Για τη γέμιση

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ξύνουμε τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και τους ανακατεύουμε με λίγη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε τη βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη διπλή κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ελαφρύς αφρός. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ελαφρά για λίγο.
  4. Βράζουμε το χυμό λεμονιού.
  5. Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό, κρατώντας το νερό που έχει κολλήσει πάνω της και τη διαλύουμε στο ζεστό χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα της ζελατίνης να ψύξει με λίγη από τη γέμιση τυριού.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης στη γέμιση τυριού σε λεπτή ροή, ανακατεύοντας με ένα ηλεκτρικό μίξερ, έτσι ώστε η ζελατίνη να αναμιχθεί γρήγορα με τη γέμιση.
  7. Απλώνουμε τη γέμιση τυριού πάνω από τη βάση του μπισκότου στη φόρμα με ελατήριο. Τοποθετούμε το κέικ, σκεπασμένο, στο ψυγείο για μια νύχτα.

 

Για το σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε τη φόρμα, ξεφλουδίζουμε τη γιακά του κέικ και τοποθετούμε το κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  2. Απλώνουμε προσεκτικά την επιφάνεια του κέικ με λεμονόπηγμα.
  3. Διακοσμήζουμε με φιστίκια, πασχαλινά αυγά, θυμάρι λεμονιού ή/και βρώσιμα λουλούδια λίγο πριν το σερβίρουμε.