Μια συνταγή από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Ρολο φιλετο κοτοπουλο γεμιστο με προσουτο, φρεσκο τυρι κρεμα και cheddar με λικερ, λαιμ, βουτυρο και μανιταρια

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψύξης: 2 ώρες

Μερίδες: 6-8

 

Υλικά 

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 8 φέτες προσούτο
  • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla ®
  • 4 φέτες cheddar Arla ®
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak ®
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 80 ml λικέρ
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

Για τα μανιτάρια:

  • 150 γραμμάρια ασπρομανίταρα
  • 150 γραμμάρια πλευρώτους
  • 150 γραμμάρια brown μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο Lurpak ®
  • 2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση 

Τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι κοφτερό τα ανοίγετε σαν πορτοφόλι.
Τα τοποθετείτε ανάμεσα από 2 πλαστικές μεμβράνες και με έναν μπάτη τα χτυπάτε καλά, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Μοιράζετε ισομερώς τα υλικά στα ανοιγμένα φιλέτα κοτόπουλο ξεκινώντας με το φρέσκο τυρί κρέμα Arla ®, από πάνω τις φέτες προσούτο και τέλος το Arla ®cheddar.

Τυλίγετε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου σε ρολό, τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί, τα τυλίγετε σαν καραμέλα και τα δένετε σφιχτά με μαγειρικό σπάγκο.

Τοποθετείτε τα ρολά σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o κελσίου για 16-18 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε φέτες τα ασπρομανίταρα, τα πλευρώτους και τα brown μανιτάρια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με την σκελίδα σκόρδου για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Αποσύρετε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου, βγάζετε το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Δίνετε χρώμα στα φιλέτα, καλά από όλες τις πλευρές, σβήνετε με το λικέρ και μόλις μείνει σχεδόν το μισό προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak ® μαζί με το ξύσμα κα χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.

Στην συνέχεια κόβετε τα φιλέτα σε φέτες 2 εκατοστών και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια και την σάλτσα από το τηγάνι.

Signature_black@2x.png