Σοκολατενια καπ κεικ με πιπεριες στιλι

Μερίδες: 10 καπ κέικ.

 

Υλικά

Για τα καπ κέικ

  • 125 γρ. Βούτυρο Lurpak®
  • 50 γρ. Μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ.  Ζάχαρη
  • 2 Μεσαία αυγά
  • 160 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ Φακελάκι μπέικιν πάουντερ (8 γρ.)
  • 1 Κοφτή κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 Πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

  • 250 γρ. Τυρί κρέμα Αrla® (φυσικό ή λάιτ)
  • 200 γρ. Τυρί Μασκαρπόνε
  • 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. Μαύρη σοκολάτα (κακάο 50-55%)
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • Μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο Lurpak® και την κομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσουν τα υλικά μας, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύουμε από πάνω προς τα κάτω.

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε και το τσίλι σε σκόνη. Προσθέτουμε το μείγμα που μόλις κοσκινίσαμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Με ένα χωνί ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι, βάζουμε τη ζύμη μας στα φορμάκια για τα καπ κέικ, γεμίζοντάς τα κατά τα 3/4. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175°/180° για περίπου 12-15 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν κρυώσουν,  δημιουργούμε μια τρύπα στην μέση του καπ κέικ για να τη γεμίσουμε με το γλάσο και η καρδιά του μάφιν να είναι μαλακή και κρεμώδης.

Με το μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα Αrla®, το τυρί μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε στο μίξερ τη λιωμένη σοκολάτα που είναι ακόμα ζεστή), συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γάλα για να γίνει το μείγμα όσο κρεμώδες θέλουμε.

Βάζουμε το σοκολατένιο γλάσο σε ένα κορνέ με αστεράτη μύτη, γεμίζουμε το κέντρο του καπ κέικ, και τελειώνουμε με το χαρακτηριστικό γλασάρισμα σε σχήμα σβούρας. Αν θέλουμε το διακοσμούμε με μια μικρή κόκκινη πιπεριά. 

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα καπ κέικ για 2 μέρες στο ψυγείο. Τα βγάζουμε 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε από το ψυγείο για να μαλακώσει λίγο το γλάσο.