Συστατικά
Για τη βάση:
- 150 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ολικής αλέσεως
- 75 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. Arla® φρέσκο τυρί κρέμα
- 500 γρ. φράουλες
- 150ml ζάχαρη
- 450ml κρέμα γάλακτος
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100 γρ. φράουλες για διακόσμηση
Εκτέλεση
Για τη Βάση :
Θρυμματίστε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το καλά με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Απλώστε στη βάση του ταψιού (24 εκ σε διάμετρο) αντικολλητικό χαρτί. Πιέστε το μίγμα μπισκότων στη βάση του ταψιού μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και λείο.Ψύξτε και αφήστε τη βάση να στερεοποιηθεί.
Για τη γέμιση:
Φουσκώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για περίπου για 10 λεπτά. Κόψτε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και πασπαλίστε με ζάχαρη. Ανακατέψτε ελαφρά το Arla® Natural Τυρί Κρέμα με 50ml από την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την υπόλοιπη μέχρι να γίνει αφρός. Ανακατέψτε ελαφρά το Arla Natural Τυρί Κρέμα και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε στο μίγμα τις φράουλες και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε τη ζελατίνη από το νερό και βάλτε τη σε ένα κατσαρολάκι ή σε φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει τελείως. Ψύξτε το μίγμα ζελατίνης με το χυμό λεμονιού. Όταν είναι χλιαρό, ανακατέψτε προσεκτικά με το Arla Natural Τυρί Κρέμα και τις φράουλες. Ρίξτε τη γέμιση στη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για το σερβίρισμα:
Αφαιρέστε τη φόρμα και διακοσμήστε με 100g φράουλες κομμένες στα 4.