Συστατικά
Κράκερ Κρούστα
- Βούτυρο - 100 γρ
- Κρακερ (κατ' επιλογή) - 130 γρ
- Αμύγδαλα (αφαιρείται η φλούδα) - 60 γρ
Γέμιση με τυρί κρέμα
- Φύλλα ζελατίνης - 4
- Τυρί κρέμα Arla - 500 γρ
- Γιαούρτι (βανίλια) - 150 γρ
- Ζάχαρη άχνη - 100 γρ
- Βανίλια pod - 1
Ζελέ φράουλα
- Φύλλα ζελατίνης - 2
- Κατεψυγμένες φράουλες - 175 γρ
- Νερό
- Χυμός μισού λεμονιού - 2 κσ
- Ξύσμα λεμονιού - 1 κουτ
- Ζάχαρη - 100 γρ
Οδηγίες
Κράκερ Κρούστα
Ανακατέψτε τα κράκερ και τα αμύγδαλα σε λεπτή σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με τα κράκερ και τα αμύγδαλα. Ντύστε ένα ταψί ελατηρίου 18 εκ. με χαρτί ψησίματος και μοιράστε την κρούστα των κράκερ στη φόρμα. Πιέζουμε την κρούστα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλη τη φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο.
Γέμιση με τυρί κρέμα
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Βγάζετε τη ζελατίνη από το νερό, αφήνετε να κρέμεται λίγο νερό και τη λιώνετε σε υδατόλουτρο σε χαμηλή φωτιά, κατεβάζετε τη φωτιά μόλις λιώσει. Ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, το ελληνικό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε ένα καθαρό μπολ. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα τυριού κρέμα στο μπολ με τη χλιαρή λιωμένη ζελατίνη και το ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζελατίνη στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα του τυριού κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετήστε το πλαστικό του κέικ γύρω από την άκρη του ταψιού με ελατήριο. Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από την κρούστα του κράκερ και το απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο.
Ζελέ φράουλα
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού και τον λοβό βανίλιας (τον άδειο από το τυρί κρέμα) και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε τον χυμό και επιστρέφουμε στο τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε τον χυμό λίγο πιο κάτω από το σημείο βρασμού, η ζάχαρη πρέπει να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το ρίχνουμε πάνω από το κρύο cheesecake. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.